Efficiëntie controle

WAAROM ?

Ongetwijfeld kan er nog meer uit uw pv-installatie gehaald worden. In het verleden zijn zonne-installaties als paddestoelen uit de grond geschoten, maar door die snelheid is er nooit gelet op details en net die details zorgen voor het verschil in groene energie opwekking. Solarlab zorgt ervoor dat uw installatie volledig op punt wordt gezet en er bijgevolg een rendementsstijging verwezenlijkt wordt. Ooit uitgerekend hoeveel extra groenestroomcertificaten u ontvangt bij een rendementsstijging van 3 % ?

INNOVATIE

Solarlab is de enige in de BeNeLux die op dit moment in staat is om verregaande innoverende testen uit te voeren op uw pv-installatie . Een Siliciumtest is hiervan een geweldig voorbeeld, met deze test is het mogelijk om te weten te komen hoeveel vermogen er effectief nog uit de zonnepanelen gehaald kan worden, door dit te vergelijken met de huidige opbrengst is er te bepalen als de panelen aan hun effectief maximale rendement komen of er nog een serieuze stap voorwaarts in het rendement gezet kan worden.

KETSJING !

De exploitatie van een pv-installatie wordt nog een stuk interessanter wanneer effectief het maximale uit een pv-installatie gehaald wordt. Bij een minimale stijging van 2,50 % bij een installatie van 250 kWp is de extra opbrengst van groenestroomcertificaten en opwekking van groene energie op 20 jaar tijd goed voor een totaal bedrag van 53.912,50 EUR. Een efficiëntiecontrole, het overwegen waard.

Terug naar het overzicht →